Početak > Uncategorized > Народна странка позвала да се Срби супроставе асимилацији (05 фебруар 2011)

Народна странка позвала да се Срби супроставе асимилацији (05 фебруар 2011)

Народна странка позвала да се Срби супроставе асимилацији

Дејан Ђуровић, потпредсједник Народне странке- најстарије политичке организације у Црној Гори, оптужио је данас владајућу већину у црногорској власти да, како је рекао,  свим силама настоји исполитизовати предстојећи попис становништва у Црној Гори.

„Иако носиоци осионе власти у тој прљавој намјери не бирају средства, сасвим смо сигурни да овај народ неће дозволити да му „личну карту“ исписују никакви кривомозгићи који су стицајем несрећних околности по Црну Гору  приватизовали и деградирали најважније институције система. Народ Црне Горе је привилегован јер му је један од најсвјетлијих дјелова историје и идентитета исписан на Вучјем Долу, Крусима, Скадру и Мојковцу, а свијет га препознаје по његошевском језику- казао је Ђуровић.

Он примјећује како свакодневна, интензивна претпописна кампања владајућих странака у којој се на бестијалан начин вријеђају српски народ, црква и језик, поприма  облике озбиљне параноје, која резултира покушајима замјене теза, па се тако режиму привиђа да сјенку на предстојеће пописивање становништва наводно желе бацити српске политичке партије, Српска православна црква, па чак и држава Србија.

Ђуровић подсјећа да се, по његовим ријечима, ни крив ни дужан, на мети промотера предпописне антисрпске хистерије нашао  и Млађен Ђорђевић, савјетник предсједника Србије Бориса Тадића . Одрђеним „независним“ медијима све чешће, како се попис примиче, снови претварају у кошмаре, па тако виде чак и кампове у којима се обучавају „подривачи црногорске хиљадугодишње државности“, гдје командује Ђорђевић.Све то би можда и било за бригу да “независност” тих медија нема везе са контроверзним бизнисменом Станком Суботићем – подвлачи наш саговорник саговорник.

Учестали говор мржње и нескривене рушилачке амбиције предсједника црногорског парламента према имовини Српске православне цркве, Ранка Кривокапића недвосмислено приказују у његовом оригиналном издању, недостојног и некредибилног за мјесто првог човјека скупштине, додаје Ђуровић .Да иронија буде потпуна, вели Ђуровић, предсједник парламента, који је од митрополита црногорско-приморског Амфилохија добио надимак какав му и приличи, директну подршку у својим антицивилизацијским походима на православне светиње има од шефа државе Филипа Вујановића .НС се, каже он, придружује захтјевима организација које су затражиле да тужилаштво покрене истрагу у вези са Кривокапићевим говором мржње и покушајем ремећења међуконфесионалног склада у Бару и Црној Гори, нарочито у случају храма свете Тројице на врху Румије.

Ђуровић је у име Народне странке позвао све политичке и културне организације српског народа у Црној Гори на, како је нагласио, општу друштвену мобилизацију у одбрани вриједности које о Србима свједоче као аутохтоном и најтрадиционалнијем народу на овом простору. Поручујем да се српске организације морају супротставити покушајима насилне и безочне асимилације Срба у режији режима, те да је „минут до дванаест“ да се надлежни државни органи, укључујући и тужилаштво, коначно умијешају у свој посао и учине допринос стварању амбијента у којем ће се грађани на попису заиста слободно изјаснити о својој националној и вјерској припадности, као и о матерњем језику – закључује Ђуровић.

http://in4s.net/index.php/politika/srbija-cg-srpska/4978-narodna-stranka-pozvala-srbe-da-se-suprotstave-asimilaciji

 

POTPREDSJEDNIK NS DEJAN ĐUROVIĆ OPTUŽIO VLADAJUĆU KOALICIJU ZA POLITIZACIJU POPISA I ANTISRPSKU HISTERIJU

Neće nam krivomozgići pisati krštenice


Potpredsjednik Narodne stranke Dejan Đurović optužio je juče vladajuću koaliciju da svim silama nastoji ispolitizovati predstojeći popis stanovništva u Crnoj Gori.
– Iako nosioci osione vlasti u toj prljavoj namjeri ne biraju sredstva, sasvim smo sigurni da ovaj narod neće dozvoliti da mu „ličnu kartu“ ispisuju nikakvi krivomozgići, koji su sticajem okolnosti, nesrećnih po Crnu Goru, privatizovali i degradirali najvažnije institucije sistema – kazao je Đurović.
Po njegovim riječima, narod Crne Gore je privilegovan jer mu je jedan od najsvijetlijih djelova istorije i identiteta ispisan na Vučjem Dolu, Krusima, Skadru i Mojkovcu, a svijet ga prepoznaje po njegoševskom jeziku.
Svakodnevna, intenzivna pretpopisna kampanja vladajućih stranaka, u kojoj se na bestijalan način vrijeđaju srpski narod, crkva i jezik, poprima oblike ozbiljne paranoje, koja rezultira pokušajima zamjene teza, pa se tako režimu priviđa da sjenku na predstojeće popisivanje stanovništva navodno žele baciti srpske političke partije, Srpska pravoslavna crkva, pa čak i država Srbija.
– Ni kriv ni dužan, na meti promotera pretpopisne antisrpske histerije našao se i Mlađen Đorđević, savjetnik predsjednika Srbije Borisa Tadića Određenim „nezavisnim“ medijima se sve češće, kako se popis primiče, snovi pretvaraju u košmare, pa tako vide čak i kampove u kojima se obučavaju „podrivači crnogorske hiljadugodišnje državnosti, kojima komanduje Đorđević“. Sve to bi možda i bilo za brigu da „nezavisnost“ tih medija nema veze sa kontroverznim biznismenom Stankom Subotićem i njegovim bliskim prijateljima – ocjenjuje potpredsjednik NS.
Dejan Đurović je u ime Narodne stranke pozvao sve političke i kulturne organizacije srpskog naroda u Crnoj Gori na, kako je rekao, opštu društvenu mobilizaciju u odbrani vrijednosti koje o Srbima svjedoče kao o autohtonom i najtradicionalnijem narodu na ovom prostoru.
M.J.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Politika&datum=2011-02-06&clanak=266956

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: