Početak > Uncategorized > Andrija Mandić: Moramo sve uraditi da nam se na Popisu ne desi slučaj iz 2003. godine (8. januar 2011)

Andrija Mandić: Moramo sve uraditi da nam se na Popisu ne desi slučaj iz 2003. godine (8. januar 2011)

NOVA SRPSKA DEMOKRATIJA ORGANIZOVALA BOŽIĆNI KOKTEL U BIJELOM POLjU, BARU I BERANAMA

Golubović i Agović na koktelu Nove

 

Opštinski odbori Nove srpske demokratije organizovali su juče u Bijelom Polju, Beranama i Baru tradicionalne božićne koktele.
U Beranama su pored čelnika stranke, članova, simpatizera i brojnih gostiju, prisustvovali i predsjednik opštine i predsjednik SO Vuka Golubović i Samir Agović. Predsjednik stranke Andrija Mandić naglasio je u pozdravnoj riječi da je siguran da uskoro dolazi neko novo vrijeme u Crnoj Gori, kad će svi, pod pritiskom međunarodne zajednice, shvatiti da borba protiv korupcije i organizovanog kriminala nema alternativu. On je pozvao predstavnike Vlade, tužilaštva, pravosuđa i policije da radeći svoj posao daju puni doprinos naznačenom cilju.
– Cilj obračuna sa organizovanim kriminalom ne treba da budu samo oni obični izvršioci, već krupne ribe, koje su cijelo vrijeme kvarile odnose u Crnoj Gori. Te krupne ribe su zbog potreba kriminala kojim su se bavile zavađale Crnu Goru, dijelili porodice po nacionalnoj, vjerskoj i svakoj drugoj osnovi, kako bi mogli za sebe i za njima slične da prigrabe što je moguće veću materijalnu korist – kazao je Mandić.

Sačuvati naciju, jezik i vjeru
Govoreći i predstojećem popisu u Crnoj Gori, Andrija Mandić je na tradicionalnom božićnom koktelu Nove srpske demokratije u Bijelom Polju poručio da Srbi u izazovima koji ih čekaju ove godine moraju sačuvati identitet – naciju, jezik i pravoslavnu vjeru.
Moramo sve uraditi da nam se ne desi slučaj iz 2003. godine, prilikom posljednjeg popisa , kad je među Romima, kojih je bilo 22.500, ostalo „samo“ 2.500 onih koji su se tako izjasnili. Ostali su se pod pritiskom izjasnili kao Crnogorci koji govore crnogorskim jezikom. Svi iz vlasti bi željeli da sa Srbima urade nešto slično onom što su na prošlom popisu uradili sa Romima – istakao je Mandić.
On je dodao da je, iz bojazni da se nešto slično ne desi na predstojećem popisu, prošlog ljeta napravljen dogovor koji se danas realizuje u Monstatu.
M.N. – D.J. – D.S.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Politika&clanak=262980&datum=2011-01-09

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: