Početak > Uncategorized > ANDRIJA MANDIĆ U KOLAŠINU PODSJETIO GRAĐANE DA ĆE NA POPISU MOĆI DA ZADRŽE KOPIJU POPISNOG LISTA (27. jan 2011)

ANDRIJA MANDIĆ U KOLAŠINU PODSJETIO GRAĐANE DA ĆE NA POPISU MOĆI DA ZADRŽE KOPIJU POPISNOG LISTA (27. jan 2011)

ANDRIJA MANDIĆ U KOLAŠINU PODSJETIO GRAĐANE DA ĆE NA POPISU MOĆI DA ZADRŽE KOPIJU POPISNOG LISTA

Nema više manipulacija

 

Najznačajnija stvar koja će se dogoditi na predstojećem popisu stanovništva je to što će svaki građanin moći da zadrži kopiju popisnog materijala koja će svjedočiti nesumnjivo o njegovoj iskazanoj volji, prije svega o nacionalnoj, vjerskoj i jezičkoj pripadnosti, ocijenio je juče lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.
– Niko više neće moći da manipuliše sa bilo čijim privatnim osjećanjima – kazao je on na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Nove u Kolašinu.
Ukazujući na značaj predstojećeg popisa stanovništva posebno je istakao dogovor postignut sa premijerom Igorom Lukšićem, koji je obećao da će pozvati sve građane da se bez straha izjasne o nacionalnoj, vjerskoj i jezičkoj pripadnosti, a da će Vlada garantovati da niko zbog takvog izjašnjavanja ne može trpjeti bilo kakve posljedice.
Mandić je ukazao i na značaj borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala u Crnoj Gori. Kako je ocijenio, svi navodno izgubljeni izbori od strane opozicije i svi problemi građana pa i oni nacionalni, izvorište imaju u pokušaju organizovanog kriminala da sačuva svoje pozicije koje su stečene ranije u dogovoru ljudi koji su se bavili kriminalnim poslovima sa najistaknutijim strukturama izvršne vlasti.
Zamjenik predsjednika Nove Goran Danilović podsjetio je na, kako je kazao, aktuelni trenutak agresije određenih političko-medijskih krugova na mir i međusobnu toleranciju u Crnoj Gori. Smatra da su izvori te agresije vjerovatno u pokušaju da se promijeni nacionalna, jezička i vjerska struktura Crne Gore na predstojećem popisu stanovništva.
Ponovo je iskazana bezrezervna podrška Nove, svih njenih organizacija i organa Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i mitropolitu Amfilohiju. Pozvali su državno rukovodstvo da se stvari u Crnoj Gori vrate u pređašnje stanje, kako bi građani nastavili da žive u skladnim međunacionalnim i međuvjerskim odnosima.
Izbornoj skupštyini OO Nove prisustvovalo je 135 skupštinara. Izabrali su novi OO od 35 članova. Trećina članova novoizabranog OO su novi članovi opštinske organizacije, što, kako je saopšteno, dokazuje da je u proteklom periodu urađeno mnogo na modernizaciji stranke. Sve odluke usvojene su jednoglasno kao i izvještaj o radu dosadašnjeg predsjednika OO Dragoljuba Bulatovića. Na prvoj narednoj sjednici OO biće izabran predsjednik i novo opštinsko rukovodstvo Nove.

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: