Početak > Uncategorized > Srpski narod da bude kompaktan (23. januar 2011)

Srpski narod da bude kompaktan (23. januar 2011)

ANDRIJA MANDIĆ POZVAO NA OTPOR POKUŠAJU VLADAJUĆE ELITE DA SMANjI BROJ SRBA U CRNOJ GORI

Srpski narod da bude kompaktan

Srpski narod u Crnoj Gori, naročito u susret popisu stanovništva, mora biti kompaktan iz više razloga, a najvažniji je da bi se odupro namjeri režima da ga nasilno asimiluje, izjavio je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.
On je rekao da su namjere režima da kroz seriju zloupotreba pokuša da smanji broj Srba i onih koji govore srpskim jezikom, veoma jasne.
– Popis bi morao dati realnu a ne iskrivljenu sliku Crne Gore. Kako je vlast u prošlosti uradila sve što je mogla protiv legitimnih interesa srpskog naroda u Crnoj Gori za očekivati je da će i sam popis predstavljati dobru priliku za ostrašćene režimske srbomrsce da se dodatno angažuju – kaže Mandić.
Za Novu srpsku demokratiju, poručio je, popis, odnosno obezbjeđivanje uslova za slobodno izjašnjavanje na popisu, je jedan od najvažnijih zadataka.
– Srpsko pitanje neće biti riješeno sve dok u Crnoj Gori bude ljudi koji su diskriminisani zbog toga što su Srbi. Kada prestane diskriminacija prilikom zapošljavanja i u državnoj administraciji bude zaposlen mnogo veći broj građana srpske nacionalnosti, kada počnu da se iz budžeta finansiraju infrastrukturni projekti i poljoprivredna domaćinstva u krajevima gdje žive naši sunarodnici, kada ministarstva kulture, prosvete i nauke počnu da uvažavaju srpske umjetnike i intelektualce na isti način kao i crnogorske i bošnjačke, a dobijemo pravo na informisanje i obrazovanje na maternjem jeziku, tada možemo javno saopštiti da su problemi riješeni i da su crnogorski Srbi ravnopravni sa drugim građanima u Crnoj Gori – rekao je Mandić za Portal analitika.
Ukazao je da je vlast namjeravala „da na vrlo bezobrazan način stvori privid da je to pitanje riješeno tako što će Srbe tretirati kao nacionalnu manjinu“.
Lider Nove je kazao da su nedavna hapšenja rukovodilaca opštine Budva zbog afere Zavala doživjeli kao početak procesa borbe protiv kriminala, iako je on, kako kaže, krenuo sa „tanjega kraja“.
– Na žalost, taj proces se nije proširio i na druge opštine, kao i na druge ljude iz vrha režima. Šefovi organizovanog kriminala, koji očigledno kontrolišu sve u Crnoj Gori, prekinuli su tu akciju odmah nakon početka. I početak je za mnoge bio iznenađenje zato što je bio iniciran od međunarodne zajednice. Svetozar Marović, kao osoba koja mnogo zna, nakon što su pohapšeni njegovi najbliži rođaci i prijatelji, saznanja o drugim rođacima i prijateljima drugih rukovodilaca DPS nije podijelio sa istražnim organima jer se uplašio za sopstvenu bezbjednost – rekao je Mandić.
Po njegovom mišljenju, organizovani kriminal je najveći problem Crne Gore i on je koči na putu ka EU.
– Tu moć organizovanom kriminalu dali su Milo Đukanović, Svetozar Marović i dio sadašnjeg Lukšićevog kabineta – zaključio je Mandić.
M.V

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Politika&clanak=264949&datum=2011-01-23

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: