Početak > Uncategorized > Narodna stranka širi mržnju pred popis (9. 02. 2011)

Narodna stranka širi mržnju pred popis (9. 02. 2011)

CRNOGORSKA VLAST NEGATIVNO REAGUJE SAMO KADA SRBI RAZGOVARAJU O NACIONALNIM CILjEVIMA

Režimu mrsko sve što je srpsko

 

~Crnogorskoj vlasti smeta i ako Srbi pođu na liturgiju kaže Guberinić

Crnogorskom režimu smeta jedino kada se predstavnici Srba sastaju i razgovaraju o svojim nacionalnim ciljevima, dok na slična okupljanja Hrvata, Albanaca, Bošnjaka i drugih naroda uopšte ne reaguju, ocijenili su predstavnici partija koje u Crnoj Gori zastupaju interese srpskog naroda komentarišući tvrdnju poslanika Demokratske partije socijalista Miodraga Vukovića da sastanak predsjednika Srbije Borisa Tadića sa Srbima iz dijaspore predstavlja miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore i pritisak na crnogorsku nezavisnost. Nova srpska demokratija saopštila je da predstavnici vlasti, posebno oni koji su sami sebe posljednjih godina promovisali u ekskluzivne zaštitnike crnogorskih nacionalnih interesa, čine sve da podignu političku temperaturu u Crnoj Gori. Ta temperatura se, kako je rekao portparol Nove Jovan Vučurović, podiže iz raznih razloga. Neko to čini, kako je objasnio, iz nemogućnosti da sakrije netrpeljivost prema srpskom narodu, a drugi kako bi skrenuli pažnju sa ekonomskog i socijalnog kolapsa koji tek počinje.
Naravno, kao glavnu metu za izlive svoje netrpeljivosti ističu srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu. Imate čitav niz budalaština koje se emituju iz režimskih i drugih antisrpskih krugova, u kojima se nešto pokušava podmetnuti i Srbima nalijepiti etiketa nekih sumnjivih osoba kaže Vučurović.
On je dodao da ne vidi zbog čega bi, na primjer, Miodrag Vuković bio toliko pogođen činjenicom da se u Beogradu održava skup Srba iz dijaspore i regiona.
Što to njega brine? Neka razmišlja o svojoj naciji i njenim interesima, a mi ćemo razmišljati o interesima svog naroda. Ne vidim da bilo kome od tih velikih Crnogoraca smeta što se sastaju i o svojim interesima razgovaraju Hrvati, Muslimani ili Bošnjaci, ali, eto, sporno je kada Srbi iz dijaspore i regiona razgovaraju o svojim nacionalnim ciljevima. Srpski narod je najbrojniji u regionu, sa bogatom kulturom i tradicijom, i svakako da imamo o čemu razgovarati i dobro je da se sastajemo poručio je funkcioner Nove.
Iz Narodne stranke saopšteno je da Vukovićeva tvrdnja da sastanak u Beogradu predstavlja miješanje Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore nema veze sa stvarnošću.
Očigledno je da režimu u Crnoj Gori smeta i ako Srbi pođu na liturgiju. Sabornost je dio bića nas koji se osjećamo kao Srbi, a u stvari smo tradicionalni Crnogorci, za razliku od onih koji svoje nacionalno ubjeđenje isključivo vezuju za materijalni interes kazao je portparol NS Slaviša Guberinić.
I u Demokratskoj srpskoj stranci ocijenili su da aktuelnom režimu očigledno smetaju bilo kakva okupljanja i sastanci Srba.
Kad se sastanu Hrvati i pričaju o popisu, ili, pak, Albanci i Bošnjaci, onda im je to sve u redu, ali ako to rade predstavnici srpskog naroda, onda se vrši žestok politički pritisak. To je antisrpska histerija koja ima jedan jedini cilj: smanjiti na predstojećem popisu stanovništva broj Srba i onih koji govore srpskim jezikom u Crnoj Gori tvrdi portparol DSSa Matija Nikolić.

V.R.

Politika mržnje i kompleksa

Portparol Nove Jovan Vučurović rekao je da je politika DPSa i SDPa puna kompleksa, a da „to što oni znaju da će Srba na ovom popisu biti više nego na prošlom nije razlog da se prema našem narodu emituje sada već neskrivena mržnja“.
Srpski narod i Srpska pravoslavna crkva stvarali su Crnu Goru i možda ta činjenica smeta onima koji istoriju izučavaju od trenutka kada je Milo Đukanović odlučio da profitira na crnogorstvu, promijenivši dotad dresove raznih bojaistakao je on.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Politika&clanak=267341&datum=2011-02-09

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: