Početak > Uncategorized > Neće nam krivomozgići pisati krštenice (6. februar 2011)

Neće nam krivomozgići pisati krštenice (6. februar 2011)

POTPREDSJEDNIK NS DEJAN ĐUROVIĆ OPTUŽIO VLADAJUĆU KOALICIJU ZA POLITIZACIJU POPISA I ANTISRPSKU HISTERIJU

Neće nam krivomozgići pisati krštenice

 

Potpredsjednik Narodne stranke Dejan Đurović optužio je juče vladajuću koaliciju da svim silama nastoji ispolitizovati predstojeći popis stanovništva u Crnoj Gori.
– Iako nosioci osione vlasti u toj prljavoj namjeri ne biraju sredstva, sasvim smo sigurni da ovaj narod neće dozvoliti da mu „ličnu kartu“ ispisuju nikakvi krivomozgići, koji su sticajem okolnosti, nesrećnih po Crnu Goru, privatizovali i degradirali najvažnije institucije sistema – kazao je Đurović.
Po njegovim riječima, narod Crne Gore je privilegovan jer mu je jedan od najsvijetlijih djelova istorije i identiteta ispisan na Vučjem Dolu, Krusima, Skadru i Mojkovcu, a svijet ga prepoznaje po njegoševskom jeziku.
Svakodnevna, intenzivna pretpopisna kampanja vladajućih stranaka, u kojoj se na bestijalan način vrijeđaju srpski narod, crkva i jezik, poprima oblike ozbiljne paranoje, koja rezultira pokušajima zamjene teza, pa se tako režimu priviđa da sjenku na predstojeće popisivanje stanovništva navodno žele baciti srpske političke partije, Srpska pravoslavna crkva, pa čak i država Srbija.
– Ni kriv ni dužan, na meti promotera pretpopisne antisrpske histerije našao se i Mlađen Đorđević, savjetnik predsjednika Srbije Borisa Tadića Određenim „nezavisnim“ medijima se sve češće, kako se popis primiče, snovi pretvaraju u košmare, pa tako vide čak i kampove u kojima se obučavaju „podrivači crnogorske hiljadugodišnje državnosti, kojima komanduje Đorđević“. Sve to bi možda i bilo za brigu da „nezavisnost“ tih medija nema veze sa kontroverznim biznismenom Stankom Subotićem i njegovim bliskim prijateljima – ocjenjuje potpredsjednik NS.
Dejan Đurović je u ime Narodne stranke pozvao sve političke i kulturne organizacije srpskog naroda u Crnoj Gori na, kako je rekao, opštu društvenu mobilizaciju u odbrani vrijednosti koje o Srbima svjedoče kao o autohtonom i najtradicionalnijem narodu na ovom prostoru.
M.J.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Politika&clanak=266956&datum=2011-02-06

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: