Početak > Uncategorized > NOVA SRPSKA DEMOKRATIJA: Popis stanovništva događaj decenije (6. februar 2011)

NOVA SRPSKA DEMOKRATIJA: Popis stanovništva događaj decenije (6. februar 2011)

U HERCEG NOVOM OTVORENE NOVE PROSTORIJE OPŠTINSKOG ODBORA NOVE SRPSKE DEMOKRATIJE

Popis stanovništva događaj decenije

 

Predstojeći popis stanovništva najvažniji je posao koji predstoji građanima Herceg Novog i Crne Gore, ocijenio je Andrija Mandić otvarajući prostorije za hercegnovski odbor Nove srpske demokratrije.
– Neophodno je da do popisa uradimo sve da taj potpis bude slobodan. Na nama je da ohrabrimo svakog čovjeka. Na popisu svi naši sunarodnici koji hoće da saopšte svoj srpski nacionalni identitet moraju biti oslobođeni pritiska i brige da će zbog toga što su se izjasnili kao Srbi biti ucjenjivani, ostati bez posla ili da će bilo ko moći da manipuliše tim njihovim nacionalnim osjećanjem i nacionalnom pripadnošću. Ne želimo da Bošnjaka ili Hrvata ubijedimo da bude Srbin, ali ne pristajemo ni na to da onaj ko je Srbin mora da napiše da pripada nekom drugom narodu ili da govori nekim drugim jezikom osim srpskim. Potrudili smo se da u razgovorima i kontaktima sa sadašnjim premijerom Igorom Lukšićem obezbijedimo čitav niz kontrolnih mehanizama na popisu, od kojih posebno treba izdvojiti članstvo u opštinskim popisnim komisijama, kopiju popisnog listića i još nekoliko važnih sadržaja kao što su anketari za koje ćemo se zajednički opredjeljivati i u koje ćemo imati potpuno povjerenje. Takođe ćemo mjesec dana po završetku popisa javnosti saopštiti rezultate od opštine do opštine – naglasio je Mandić.
O ravnopravnosti srpskog naroda odnosno o planovima svoje stranke u Herceg Novom govorio je i Slavenko Radulović koordinator za Herceg Novi. On je najavio i početak priprema za naredne lokalne izbore i još jaču aktivnost i članova stranke i simpatizera u želji da se potvrde izvorni principi Nove.
Z. Š.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Politika&clanak=266961&najdatum=2011-02-06

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: