Početak > Uncategorized > Aleksandar Stamatović agituje pred popis (16. 02. 2011)

Aleksandar Stamatović agituje pred popis (16. 02. 2011)

ALEKSANDAR STAMATOVIĆ O PREDSTOJEĆEM POPISU STANOVNIŠTVA

Režim nastavlja asimilaciju

Otadžbinska srpska stranka saopštila je juče da stereotipna teza koja se neprestano ponavlja od strane predstavnika vladajućeg režima u Crnoj Gori da je predstojeći popis za njih samo statističko pitanje, kao i deklarativne izjave da se na njemu svako može slobodno izjasniti, suštinski predstavlja klasično krivotvorenje činjeničnog stanja. Predsjednik OSS Aleksandar Stamatović kazao je da se već godinama u Crnoj Gori vrši sistematska asimilacija i denacionalizacija srpskog naroda.
– Srbima je oduzeto pravo na jezik, klasičnim krivotvorenjem istorijskih činjenica promijenjeni su državni simboli i školski programi. Vrši se sistematska latinizacija i kroatizacija Crne Gore. Permanentne najave o rušenju crkve na Rumiji, i najava pokretanja sudskog postupka protiv mitropolita Amfilohija, uz medijsku harangu protiv njega, samo upotpunjavaju tu sliku – tvrdi Stamatović.
Ovaj popis, kako je dodao, treba konkretno da vrhu antisrpskog režima pruži sliku koliko je uopšte uspio u stvaranju novog identiteta Crne Gore, to jest nove države sa novim jezikom, novom crkvom i novom nacijom. Stoga, uvjeren je Stamatović, režim nimalo olako ne shvata popis i priprema se za njega već godinama.
– Režim je stvorio društvenu klimu da se kao politička i državna podobnost za bilo kakvo napredovanje u službi podrazumijeva negiranje i blaćenje svega što je srpsko. Prostom zamjenom teza, srpske stranke se optužuju za politizaciju popisa. Srbi i srpske stranke treba da se zapitaju koje će konkretne koristi imati srpski narod u Crnoj Gori sve i da poslije ovoga popisa bude uvećan broj Srba. Hoće li tada biti ijedan procenat više Srba među sudijama, tužiocima, direktorima prosvjetnih, kulturnih i zdravstvenih ustanova – naglašava lider OSS.
Kako je zaključio, Srbi u Crnoj Gori moraju operativno politički valorizovati ovaj popis kako bi spriječili dalju asimilaciju svog naroda.

V.R.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Politika&clanak=268354&datum=2011-02-16

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: