Početak > Uncategorized > Andrija Mandić agresivnim lažima i zamjenom teza vrši propagandu pred Popis (8. mart 2011)

Andrija Mandić agresivnim lažima i zamjenom teza vrši propagandu pred Popis (8. mart 2011)

ANDRIJA MANDIĆ SAOPŠTIO LEOPOLDU MAURERU DA VLAST UOČI POPISA RADI NA ASIMILACIJI SRBA

Režim hoće da smo svi Crnogorci

 

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić upozorio je da crnogorska vlast uoči popisa stanovništva stvara atmosferu da je samo društveno prihvatljivo pisati se kao Crnogorac. On je juče u Podgorici razgovarao sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Leopoldom Maurerom.
– Takvo ponašanje Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije očigledan je pokušaj nasilne asimilacije srpskog naroda-ocijenio je Mandić.
Kako je dodao, u pretpopisnoj fazi nijesu ispoštovane brojne procedure, naročito u Podgorici. U saopštenju se navodi da je predsjednik Nove Maurera upoznao i sa namjerama javnog servisa RTCG da, po instrukcijama vlasti, krene u napadnu kampanju uoči popisa kroz emitovanje serijala u kojima će se negirati srpski nacionalni identitet.
– Mandić je naglasio da je siguran da će građani srpske nacionalnosti, kao i drugi, odoljeti pokušajima da se putem pritisaka falsifikuje popis – navodi se u saopštenju.
Maurer je kazao da se za primjedbe koje je u vezi sa popisom imala Nova interesovao direktor Eurostata, koji je saopštio da su te informacije dragocjene i najavio da će krajem marta posjetiti Crnu Goru.
Predmet razgovora Mandića i Maurera bili su i uslovi Evropske komisije, sa akcentom na izborno zakonodavstvo, koje je jedna od značajnih obaveza na putu ka Evropskoj uniji.

V.R.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Politika&datum=2011-03-09&clanak=271218

 

Mandić: DPS i SDP vrše nasilnu asimilaciju srpskog naroda

Predsjednik Nove srpske demokratije NOVA Andrija Mandić upozorio je danas da crnogorska vlast uoči popisa stvara atmosferu da je samo društveno prihvatljivo pisati se kao Crnogorac. „Takvo ponašanje Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije očigledan je pokušaj nasilne asimilacije srpskog naroda“, kazao je Mandić. On je danas razgovor sa šefom delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Leopolodom Maurerom. Predmet razgovora bili su popis i sedam uslova Evropske komisije, s akcentom na izborno zakonodavstvo, koje je jedna od značajnih obaveza na putu ka EU. Maurer je kazao da se za primjedbe koje je u vezi popisa imala NOVA interesovao direktor Eurostata, koji je saopštio da su te infomacije dragocjene i najavio da će krajem marta posjetiti Crnu Goru. Mandić je ocijenio da u pretpopisnoj fazi nijesu ispoštovane brojne procedure, naročito u Podgorici. Lider NOVE je sagovornika upoznao sa, kako se navodi, namjerama Javnog servisa RTCG da, po instrukcijama vlasti, krene u napadnu kampanju uoči popisa, emitovanjem serijala u kojima će se negirati srpski nacionalni identitet. „Mandić je naglasio da je siguran da će građani srpske nacionalnosti, kao i drugi, odoljeti pokušajima da se putem pritisaka falsifikuje popis“, kaže se u saopštenju.

http://www.cafemontenegro.com/index.php?group=23&news=161860

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: