Početak > Uncategorized > Dragica laže da je Kacin ikome sugerisao kako da se popiše (6. mart 2011)

Dragica laže da je Kacin ikome sugerisao kako da se popiše (6. mart 2011)

ДСС: Кацина дочекати како заслужује

недеља, 06 март 2011 22:50 ИН4С

Демократска српска странка осуђује непримјерену кампању црногорске власти пред попис, која заједно са Јавним сервисом ТВЦГ и незаобилазним извјестиоцем ЕУ за Србију Јелком Кацином врши жесток притисак на грађане Црне Горе како би се они у што мањем броју  изјаснили као Срби, изјавила је Драгица Перовић, потпредсједник Демократске српске странке. Саопштење ДСС преносимо у цјелости.

„Демократска српска странка је прва упозорила да ће, због карактера власти у Црној Гори попис бити политичко, а не статистичко питање, што се јасно показује овом громогласаном хистеријом на све што је српско, а у којој доминира режимска стратегија да асимилује српски народ.

Демократска српска странка тврди да се сада практично бришу све разлике између Дневника ТВЦГ и програма Хрватске телевизије са почетка деведесетих и да хистерија против једног народа, његових политичких представника, вјерских поглавара сваким даном, како се ближи попис, добија на снази, а очигледно упориште има у чињеници да ствари за власт, по питању пројектованог смањивања броја Срба, не идe како су жељели. Тако је и медијска кампања о новој конспирацији која долази из Србије, по којој Влада Србије има наводно тајну иницијативу о томе како би Срби требало да буду конститутиван народ у Црној Гори, превазишла све досадашње. О каквој се тајни ради довољно говори што је објављена у Службеном листу, а уколико је проблем конститутивност српског народа, онда би у том случају било најбоље да нам Влада Црне Горе објасни какво је мјесто оставила народу Његоша и Светог Петра Цетињског кога узгред има једна трећина у Црној Гори, док су се чак двије трећине грађана Црне Горе уписале да дијеле значајан идентитетски показатељ са Србима, а то је српски језик.

Демократска српска странка у том контексту жели посебно да укаже на чињеницу да је освједочени пријатељ ове власти, некадашњи словеначки министар информисања у вријеме распада СФРЈ Јелко Кацин, превару о конститутивности или мањинском статусу Срба извео до краја устврдившти да на Србе нема притисака у Црној Гори и да је питање Срба ријешено кроз остваривање њихових мањинских права преко Српског националног савјета. Ово само показује колико је ДСС била у праву и колико је својатање било каквог мањинског статуса, па макар и због поприличне финансијске користи, дугорочно опасно за српски народ јер ће то бити злоупотребљено управо на начин на који нам је то сада показао Кацин. ДСС се нада да ће ова Кацинова иницијатива проћи као и Резолуција о уклањању цркве на Румији за коју је од европских парламентараца добио црвено свјетло. Оно што ДСС ипак може обећати Гебелсовом ђаку јесте да га Србија можда може или мора прихватити, али да Срби не морају, па ако се некад одлучи да посјети ове крајеве мора да зна да ће бити дочекан на начин како се то ради у земљама европске демократије оном ко ради против интереса њиховог народа“.

http://in4s.net/index.php/politika/srbija-cg-srpska/5767-dss-kacina-emo-doekati-kako-zasluuje

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: