Početak > Uncategorized > 40.000 izbjeglica se popisuje (uglavnom Srba), koji su glasali na svim izborima i referendumu (17. mart 2011)

40.000 izbjeglica se popisuje (uglavnom Srba), koji su glasali na svim izborima i referendumu (17. mart 2011)

Goran Danilović govori o 40.000 ljudi koji su glasali na referendumu, na svim izborima, a nema uslova da dobiju državljanstvo. Radi se uglavnom o Srbima:

Radojica Živković srpski političar partije NOVA daje manju cifru, govori o 20.000 Srba koji nemaju pravo na državljanstvo, ali imaju crnogorske lične karte, glasaju na izborima i glasali su na referendumu. Evo izjave Živkovića:

Ne može se od nas tražiti konsenzus da pristanamo na brisanje 20 hiljada birača, uglavnom srpske nacionalnosti koji još nijesu riješili pitanje državljanstva a glasali su na svim dosadašnjim izborima u Crnoj Gori„, kazao je Živković

http://www.portalanalitika.me/politika/vijesti/19076-ivkovidps-nee-dogovor-jer-eka-rezultate-popisa.html

EDIT:

Radojica Živković priča 7. aprila 2011. da 46.000 „uglavnom Srba“ nema državljanstvo Crne Gore, ali imaju lične karte. To su srpske izbjeglice iz BiH, Hrvatske i sa Kosova koji svi imaju crnogorske lične karte. Sigurno ima istih još 20.000 koji su uspjeli da dobiju crnogorsko državljanstvo. Sve u svemu, ima najmanje 50.000 Srba u Crnoj Gori koji nemaju nikakve veze sa crnogorskom istorijom, ni u čemu crnogorskom nijesu učestvovali, a glasaju u Crnoj Gori i popisaće se na popisu 2011.

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: