Početak > Uncategorized > Propali političar Ranko Kadić izvodi predstavu pred popis (26. mart 2011)

Propali političar Ranko Kadić izvodi predstavu pred popis (26. mart 2011)

ZBOG SOLIDARNOSTI SA LIDEROM NS-a I REVOLTA POVODOM PROGONA SRBA PRED POPIS

Slika

Kadić traži srpski pasoš

~DSS zahtijeva da se Leopold Maurer izjasni o oduzimanju državljanstva Popovi­ću. Nova pozvala vladu da vrati sva dokumenta koja su oduzeta lideru NS Predsjednik Demokratske srpske stranke Ranko Kadić podnijeće u ponedjeljak ambasadi Srbije u Podgorici zvaničan zahtjev za dobijanje srpskog državljanstva. To će, kako je saopštio portparol DSS-a Matija Nikolić, uraditi zbog neprimjerenog pritiska vlasti na Srbe pred popis, koji je kulminirao oduzimanjem državljanstva i svih ličnih dokumenta predsjedniku Narodne stranke Predragu Popoviću.
– Ovim činom predsjednik DSS-a želi, ne samo da se solidariše sa kolegom, predsjednikom opozicione stranke, već da uputi poruku građanima da se, bez straha, slobodno izjasne na popisu ko su, kojem narodu pripadaju i kojim jezikom govore jer će se tako najbolje zaštiti od pritisaka i ucjena ove vlasti koja hoće da promijeni njihov identitet – rekao je Nikolić.
DSS je javno pozvala šefa Misije Evropske Unije u Crnoj Gori Leopolda Maurera da se oglasi povodom ovog slučaja flagrantnog kršenja osnovnih ljudskih prava, gdje su, kako je dodao Nikolić, lider NS-a i mnogi drugi postali apatridi u sopstvenoj državi.
– Nadamo se da se neće pozvati na poštovanje zakona kao jedinog razloga za ovakav bestijalan čin, jer je poznato da su se najstrašniji progoni pojedinaca i naroda dešavali upravo u skladu sa zakonima onih koji su ih donijeli, a to bi najbolje trebalo da zna predsjednik nacionalsocijalista Ranko Krivokapić koji je i ideolog političkog progona Srba u Crnoj Gori – poručio je portparol DSS-a.
Zaključio je da je ubijeđen da ovakvo ponašanje vlasti Srbe neće uplašiti nego ih samo homogenizovati i učvrstiti u svojim ubjeđenjima pred predstojeći popis jer su u Crnoj Gori svoji na svome.
Nova srpska demokratija pozvala je juče vladu Crne Gore da vrati sva dokumenta koja su oduzeta predsjedniku Narodne stranke Predragu Popoviću a i da se obustavi ovaj montirani i u službi popisa režirani politički proces.
– Ovaj postupak režima remeti odnose u Crnoj Gori. Štete i posledice ovakve bahate odluke po sve građane Crne Gore vjerovatno nećemo moći da sagledamo u ovom trenutku – saopšteno je iz Nove.
Smatraju da je licemjerno oduzimanje državljanstva čovjeku koji je porijeklom iz stare Crne Gore, a čiji su preci stvarali nekadašnju knjaževinu i kraljevinu Crnu Goru.
– Sa druge strane crnogorsko državljanstvo dodjeljuje se raznim protuvama koje su u bliskim odnosima sa bivšim premijerom Milom Đukanovićem i kriminalnim strukturama – tvrde u Novoj.
Kako navode, radi se o postupku koji nije pošten, ni moralan, a ni zakonit, i prvenstveno je u funkciji pritiska na srpski narod pred popis stanovništva.
– Pretpostavljamo da se u pozadini čitave ove priče nalaze djelovi organizovanog kriminala koji kontrolišu vladajuću strukturu, a koji će uraditi sve na destabilizaciji Crne Gore, izazivanju međunacionalnih konflikata i skretanju teme sa borbe protiv kriminala i korupcije – zaključuje se u saopštenju Nove povodom oduzimanja crnogorskog državljanstva lideru NS-a.
V.R.

PzP:  Tajkuna čašćavaju, Srbina zlostavljaju
Pokret za promjene zapitao se juče zašto je baš sada, posle tri godine ćutanja, režim naprasno aktivirao „slučaj Popović“, i lideru NS-a oduzeo državljanstvo i sva crnogorska dokumenta.
– Istrajavanje na strategiji podjela, i u tom cilju spektakularno oduzimanje državljanstva Predragu Popoviću, a istovremeno poklanjanje crnogorskog pasoša Mubarakovom tajkunu Savirisu, ukazuje da Crna Gora još nema evropsku vladu, već da njome i dalje vlada onaj antievropski lobi čiji se čelnik nalazi iza zavjese. Griješe oni koji aktuelno zlostavljanje Predraga Popovića tumače kao dio predpopisne kampanje ovog režima. Ovakvo brutalno ponašanje će prije homogenizovati nego što će uplašiti i poljuljati one koji se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi – kazao je portparol PzP-a Koča Pavlović.

LIDER NS-a OPTUŽIO FUNKCIONERA MUP-a ZA PRIJETNjE I NAJAVIO OBRAĆANjE EU, SRBIJI I ŠEFU DRŽAVE
Dapčević:  Zapamtićeš me kad se vidimo

Lider Narodne stranke Predrag Popović optužio je juče Ljiljanu Dapčević, čelnika sekretarijata CB Podgorica, za nečuvene provokacije, najavljujući da će se zbog svega što se zbiva obratiti ambasadoru EU Leopoldu Maureru, ambasadi Srbije i šefu države Filipu Vujanoviću. Popović je kazao da mu je u prostorijama CB Podgorica, na čijim ulaznim vratima stoje dva grafita „crnogorski“, kada je došao da preuzme izvod iz matične knjige rođenih, Dapčević priredila nesvakidašnji doček.
– Prilikom mog prilaska šalteru sačekala me je sa fotografskim aparatom u rukama i, uz provokativna pitanja da joj se nasmijem, nekoliko puta slikala. Upitana zašto to radi rekla je da sam joj povrijedio vjerska osjećanja prilikom davanja nedavne izjave nakon oduzimanja državljanstva Crne Gore. Uz usklik „živjela Srbija“, vratila se u kancelariju – izjavio je Popović.
Tvrdi da se ona opet pojavila kada je podigao izvod i pokazala mu put ka izlazu iz zgrade MUP-a.
– Na pitanje čemu imam da zahvalim na ovolikoj „pažnji“, odgovorila je da je to zbog „jučerašnjeg lajanja prilikom davanja izjave novinarima“. Pri izlasku uputila mi je prijetnju, „da ću je zapamtiti kad se prvi put budemo vidjeli van prostorija MUP“, uz ponovni zahtjev da me slika i provokativni poklič „živjela Srbija“. Da se ne radi o osobi koja pokriva vrlo visoku funkciju i da prijetnja nije izrečena u službenim prostorijama, vjerovatno bih sve oćutao. Ali, ovakvim ponašanjem jasno je i meni, ali i svim Srbima u Crnoj Gori, poručeno da režim neće prezati od otvorenih prijetnji, pa možda čak i mnogo gorih oblika nasilja – kaže Popović.
M.V.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Politika&clanak=273550&datum=2011-03-26

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: