Početak > Uncategorized > Histerija propalog političara Ranka Kadića pred popis (27. mart 2011)

Histerija propalog političara Ranka Kadića pred popis (27. mart 2011)

DSS: Opozicija da napusti Skupštinu

27. mart 2011.
kadicok

Demokratska srpska stranka (DSS) ponovo je pozvala parlamentarne opozicione stranke da napuste Skupštinu kako ne bi davali legitimitet, kako se navodi, histeričnoj antisrpskoj režimskoj kampanji u Crnoj Gori. Ova partija smatra da dok se ove stvari ne riješe i ne izmijeni Zakon o državljanstvu, treba da prestanu svi razgovori o izbornom zakonodavstvu.

„Jer, preko 20 hiljada građana Crne Gore će u maju, zato što su državljani Srbije, izgubiti pravo glasa na izborima u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju sa sjednice Glavnog odbora, prenosi MINA.

Ocijenjeno je da je režimska kampanja usmjerena protiv Srba sinhronizovana i da su zloupotrebljene državne institucije. „Kao i da su ovi pritisci samo homogenizovali srpski narod i učvrstili ga da istraje u ubjeđenjima jer su u Crnoj Gori Srbi svoji na svome i da se, zbog toga, na popisu precizno i nedvosmisleno izjasne da su Srbi, da govore srpskim jezikom i da pripadaju pravoslavnoj crkvi“, kaže se u saopštenju.

DSS traži da se rezultati popisa, kada su u pitanju identitetske kategorije, nacija, jezik i vjera mora saopštiti u najkraćem roku, kao na prošlom popisu ne duže od mjesec.“I da se u slučaju da se rezultati saopšte, kako je najavio Monstat, tek krajem godine, smatra da se ušlo u zonu manipulacija kada se i rezultati popisa, mogu smatrati netačnim i neregularnim, kao i da ih takve nećemo priznati“, kaže se u saopštenju.

Glavni odbor DSS-a je odlučio da zakaže Treću izbornu skupštinu stranke koja će se održati u drugoj polovini juna, a tom skupu će prethoditi izborne skupštine svih opštinskih odbora

http://www.portalanalitika.me/politika/vijesti/23084-dss-opozicija-da-napusti-skuptinu.html

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: