Početak > Uncategorized > Ljekar Ivo Đurišić javno vrši predpopisnu kampanju! Đurišići su inače albanskog porijekla, prezime potiče od albanskih riječi GUR i ZI = crni kamen! (1. april 2011)

Ljekar Ivo Đurišić javno vrši predpopisnu kampanju! Đurišići su inače albanskog porijekla, prezime potiče od albanskih riječi GUR i ZI = crni kamen! (1. april 2011)

Ivo Đurišić je Lješnjanin, a Lješnjani su porijeklom iz Lješa iz Albanije, što možete lako provjeriti na sajtu ovog fizičara:

http://www.vukcevic.com/istorija.htm

Prezime Đurišić potiče od albanskih riječi CRNI KAMEN, na albanskom GUR I ZI, što možete lako provjeriti, ubacite samo riječi CRNI KAMEN i namjestite da vam budu prevedene na albanski jezik.

http://recnik.krstarica.com/

Potpuno je razumljivo zašto je Srbin, pa čitao je Gorski Vijenac!!! Zašto bi drugo i bio? Takođe kad je imao koristi od DPS-a, sve je bilo u redu, sad kad je otišao u penziju pljucka po svojoj partiji i pljucka po dobrom dijelu svog života.


BIVŠI FUNKCIONER DPS-a IVO ĐURIŠIĆ JAVNO ODGOVORIO NA IDENTITETSKA PITANjA SA POPISA

Slika

Srbin sam, govorim srpski Bivši funkcioner Demokratske partije socijalista Ivo Đurišić saopštio je juče da je odlučio da javno odgovori na pitanja predviđena predstojećim popisom stanovništva i na taj način ohrabri one koji se plaše da kažu da su Srbi.
– Srbin sam, govorim srpskim jezikom, pravoslavni sam vjernik i crnogorski državljanin. Učio sam se na „Gorskom vijencu“ i nikada neću zaboraviti stihove „o kukavno srpstvo ugašeno, zla nadživjeh tvoja svakolika sa najgorim hoću da se borim“. Izgleda da ono najgore nikada nije pobijeđeno – rekao je za „Dan“ Đurišić.
Ističe da se oko predstojećeg popisa stanovništva u Crnoj Gori razvila velika polemika u smislu da li je to statistički ili politički popis. Oduvijek je, kako je dodao, popis stanovništva statistički proces koji se sprovodi svakih deset godina i to u prvoj godini dekade.
– Nikada se oko popisa nije stvarala fama kao sada u Crnoj Gori. Predstojeći popis je nepotrebno ispolitizovan, posebno od vladajuće koalicije, tako da se običan čovjek plaši kako da se izjasni u pogledu nacije i vjere kojoj pripada, jezika kojim govori i čiji je državljanin – zaključio je Đurišić uz ocjenu da ove stavke sa popisa odjednom postaju politički podatak za zloupotrebu u svakodnevnom životu.

V.R.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Politika&clanak=274351&datum=2011-04-01

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. januar 1, 2013 u 10:25 pm

    Đurišići su porijeklom iz Župe nikšićke iz dijela pokraj rijeke Gračanice odakle su se doselili u Lješansku nahiju! TEKST ČLANKA JE PISAN POLITIČKI!(NIJE DOBRO DA SE MJEŠAJU ISTORIJA I POLITIKA!)

  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: