Početak > Uncategorized > Pričom o ugroženosti Srba, nastavlja se kampanja (2. april 2011)

Pričom o ugroženosti Srba, nastavlja se kampanja (2. april 2011)

MJEŠTANI BERANSELA PODSJEĆAJU NADLEŽNE U LOKALNOJ UPRAVI NA OBEĆANjE DATO 2008.

Srpska ulica godinama u blatu

 

Već godinama tridesetak domaćinstava iz prigradskog naselja Beranselo bezuspješno pokušava da iznađe mogućnost i asfaltira ulicu koja u dužini od nekoliko stotina metara povezuje njihove kuće sa glavnom saobraćajnicom koja vodi prema gradu. Žitelji ovog mjesta ističu da je ulica nakon postavljanja nove kanalizacione mreže, 2008. godine, doživjela znatna oštećenja, navodeći da im je tada lokalna uprava obećala da će izvršiti popravku u roku od 15 dana, ali da do toga još nije došlo.
– Lokalna uprava je prije nekoliko godina finansirala nabavku neophodnog materijala prilikom izgradnje kanalizacije kroz selo, dok smo mi snosili sve druge troškove. Tada je isječena asfaltna podloga, a neasfaltirani dio ulice je pretvoten u prave rupe preko kojih je godinama, zbog velikog blata i vode, prosto nemoguće pješice doći do kuća. U više navrata nadležnima u Opštini smo podnosili zahtjeve da izvrše sanaciju ulice, ali oni još nijesu ništa preduzeli, iako su to čvrsto obećali. Zaista je nepojmljivo da nešto ovako može da se događa na samo kilometar od centra grada gdje cirkuliše veliki broj ljudi, kad se zna da su i najudaljeniji putevi u opštini asfaltirani – ističu mještani Beransela.
Oni navode da se njihova ulica, pomalo u šali, naziva i srpska, jer u njoj stanuje veliki broj ljudi koji se deklarišu kao Srbi, izražavajući sumnju da je to uticalo što opštinski čelnici još nijesu riješili njihov problem.
– Tražimo od lokalnih vlasti da partijsku politiku ostave po strani i izvrše sanaciju naše ulice. Pozivamo ih da da se ozbiljno suoče sa ovim problemom, jer su pored velikog blata i kanalizacione šahte ostale da vire iznad nivoa saobraćajnice na oko tridesetak santimetara, tako da je na ovom potezu vrlo teško saobraćati motornim vozilom – poručuju mještani, dodajući da cijelu situaciju usložnjava što mnoge ulice u Beranselu, pa ni njihova, nema uličnu rasvjetu.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Regioni&clanak=274448&datum=2011-04-02

 

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: