Početak > Uncategorized > Propali političar Ranko Kadić kobajagi se raduje (17. april 2011)

Propali političar Ranko Kadić kobajagi se raduje (17. april 2011)

LIDER DSS-a RANKO KADIĆ OCIJENIO DA JE POPIS VELIKA POBJEDA ZA SRPSKI NAROD U CRNOJ GORI

Rezultate objaviti do 15. maja

~Ako su rezultat referenduma objavili poslije pola sata mogu i rezultate popisa poslije mjesec dana, ocijenio Kadić

Popis stanovništva pokazao je da je razbijen režimski projekat da se izvrši asimilacija srpskog naroda, a konačne rezultate treba objaviti do 15. maja, kazao je juče lider Demokratske srpske strankie Ranko Kadić. On je u razgovoru za „Dan“ ocijenio da je nedavno završeni popis stanovništva „velika pobjeda“.
– Ponosan sam na svoj narod jer je poslije dužeg vremena ovo velika pobjeda srpskog naroda koja će imati značaj i za Crnu Goru, ali i za Srbe u regionu. Popis je pokazao da je u paramparčad razbijen režimski projekat da se izvrši asimilacija srpskog naroda. On se sastojao u tome da rezultat popisa bude da nacionalnih Crnogoraca ima više od 50 odsto, a da crnogorski jezik bude dominantan. Rezultati pokazuju da je ovaj narod odolio strahovitim pritiscima vlasti i pokazao dostojanstvo i hrabrost kad je najteže, kad se brani najvažnije – nacija, jezik i vjera – rekao je juče Kadić za naš list.
On je podvukao da „ne smijemo dozvoliti da vlast kao mnogo puta do sada pokuša da falsifikuje volju naroda i ublaži svoj poraz“.
– DSS je ponosna što je prva ukazala da je popis političko, a ne statističko pitanje, kako su to htjeli da prikažu predstavnici vlasti, Monstat i razne NVO, a u početku i neke opozicone stranke. Prvi smo jasno i glasno krenuli u razbijanje straha vjerujući u svoj narod, njegovo dostojanstvo, odgovornost, pa i inat, prepoznajući u nacionalsocijalisti Ranku Krivokapiću nosioca asimilatorske antisrpske dukljanske ideologije. Potpuno sam ubijeđen da su dobrom rezultatu na popisu doprinijele fašisoidne izjave takozvanog predsjednika parlamenta, koji, da živimo u pravnoj državi zbog njih bi morao da odgovara – rekao je Ranko Kadić, navodeći da „ne možemo zaboraviti ni `demokratski neutralni` doprinos Javnog servisa.
Po Kadićevoj ocjeni, ne postoji nijedan valjani razlog da se rezultati popisa ne objave najkasnije do 15. maja. Obrazložio je to ocjenom da kada se mogu objaviti rezultati broja stanovnika, domaćinstva i stanova, mogu se onda objaviti i rezultati kako su se građani nacionalno i jezički izjasnili.
– Na kraju, ako su rezultat referenduma objavili poslije pola sata mogu i rezultate popisa poslije mjesec dana. Produžavanje roka ostavlja mogućnost manipulacije od strane ovog režima, na šta je navikao, počev od izbora do referenduma. Zato očekujem od SNP-a, koji se još nije zvanično izjasnio po ovom pitanju, da javno podrži naš stav i zatraži da se rezultati popisa po nacionalnoj, jezičkoj i vjerskoj pripadnosti objave najkasnije do 15. maja kao što su to uradile i opštinske popisne komisije na popisu 2003. godine, a i u skladu sa dogovorom iz avgusta prošle godine između opozicije i vlasti – zaključio je Kadić.
M.V.

SDP da napravi interventnu brigadu
Ranko Kadić ističe da je postupak za dobijanje državljanstva Srbije, koje je tražio, u toku.
– Kada bude okončan obavijestiću javnost, a posebno pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Osmana Subašića. Ako je Subašić zainteresovan, a očigledno jeste, mogu ga i nedjeljno obavještavati u kojoj je fazi procedura za sticanje dražavljanstva Srbije. A ministru unutrašnjih poslova iz redova nacionalsocijalista ostaje samo da napravi interventnu brigadu koja će ići po Crnoj Gori, po kućama, gradovima i selima da utvrde koliko desetina hiljada građana Crne Gore ima državljanstvo Srbije – tvrdi Kadić.
Kaže da je DSS u petak uputila zahtjev ambasadi Srbije da kod nadležnih organa Republike Srbije izdejstvuje „da se znatno umanji administrativna taksa za dobijanje državljanstva posebno poslije dobrog rezultata popisa“.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Politika&clanak=276486&datum=2011-04-17

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: