Početak > Uncategorized > DSS I PORTAL IN4S NASTAVLjAJU KAMPANjU U SUSRET POPISU POKLANjAJUĆI PODSJETNIK ČITAOCIMA „DANA“ (26-01-2011)

DSS I PORTAL IN4S NASTAVLjAJU KAMPANjU U SUSRET POPISU POKLANjAJUĆI PODSJETNIK ČITAOCIMA „DANA“ (26-01-2011)

DSS I PORTAL IN4S NASTAVLjAJU KAMPANjU U SUSRET POPISU POKLANjAJUĆI PODSJETNIK ČITAOCIMA „DANA“

Ne zaboravi

 

Demokratska srpska stranka i informativni portal In4S, u susret predstojećem popisu stanovništva u Crnoj Gori, poklanjaju sjutra, na Svetog Savu, svim čitaocima „Dana“ podsjetnik pod naslovom „Ne zaboravi“. Urednik portala In4S Gojko Raičević kazao je da je u poslednjih 60 i više godina očigledan trend da pseudonaučno amatersko tumačenje pojava počinje da jača u svim aspektima društvenog života, a improvizacija i laički pristup postaju opšte mjesto i standard u ponašanju u Crnoj Gori. Jedno od najosjetljivijih mjesta, kako je istakao, tiče se nacionalnog identiteta.
– Predlog da zaboravimo ono što nam se dogodilo podrazumijeva pogrešno razumijevanje svega što nam se sada događa. Od toga kakva će slika biti plasirana u medijima o istorijskim situacijama koje utemeljuju cjelokupnu nacionalnu istoriju zavisi budućnost naroda i razvoj njegove nacionalne svijesti. DSS i In4S za Savindan poklanjaju čitaocima „Dana“ skroman podsjetnik na događaje i stremljenja-kazao je on.
Cilj je, pojasnio je, da se otkloni praksa da naučno neutemeljen pristup nekim ključnim istorijskim događajima stvara atmosferu proizvoljnosti iz koje se nerijetko prave vrlo opasni falsifikati koji mogu imati ozbiljne posljedice.
– Poruka koju želimo da pošaljemo ovim podsjetnikom je jednostavna. Ispred sebe imate dvije grupe ljudi koji šalju različite poruke, a vi treba da se poistovjetite sa jednom od te dvije grupe. A istina je samo jedna-zaključio je Raičević.
Lider DSS-a Ranko Kadić ponovio je da je predstojeći popis političko a ne statističko pitanje. Kako je dodao, da živimo u normalnoj državi, popis bi bio samo stvar statistike.
– Ne smijemo upasti u zamku da je popis samo statističko pitanje, znajući ko ga i kako organizuje. Dosadašnja iskustva sa izborima, posebno sa referendumom, pokazala su da ti procesi nikada nijesu bili demokratski. Nastavljamo akciju do popisa. Voljeli bismo da se svi uključe, da probudimo uspavanu svijest ovog naroda – kazao je on.
V.R.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Politika&clanak=265385&datum=2011-01-26

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: