Početak > Uncategorized > Neumorni srbizator Momo Krivokapić govorio na promociji knjige nekog turbo-mitomana, knjiga je u vezi srpske „istorije“ (28. mart 2011)

Neumorni srbizator Momo Krivokapić govorio na promociji knjige nekog turbo-mitomana, knjiga je u vezi srpske „istorije“ (28. mart 2011)

PROMOVISANA KNjIGA „PRILOZI ISTORIJI SRBA“ ISTORIČARA RADONjE V. BOŽOVIĆA

Od sanskrita do srpskog

Naša istorija je puna falsifikata, krivotvorena je i prepuna nejasnoća i nedoumica, a posebno prepuna netačnim podacima, tvrdi istoričar Radonja V. Božović iz Bara, promovišući svoju knjigu „Prilozi istoriji Srba“ u Riznici Srpske pravoslavne crkve u Kotoru. Podaci iz „skrivene strane srpske istorije“ koje je Božović iznio zaintrigirali su pažnju publike koja je, podstaknuta izlaganjem, postavljala autoru pitanja, između ostalog i kada će savremena istoriografija zvanično da prizna nepobitne fakte prošlosti. Srpstvo i crnogorstvo su sinonimi, potrebno je precizno odrediti te identitete, kazao je paroh Momčilo Krivokapić, a istoriografija potvrđuje da je srpski jezik najbliži sanskritu, rekao je Stefan Stijović, urednik izdanja kuće „Pospam“ iz Bara. Činjenice koje autor iznosi bazirane su na relevantnim dokazima, koji su rezultat dugogodišnjeg istraživanja Autohtonističke istorijske srpske škole sa sjedištem u Nišu, na čelu sa prof. Jovanom Deretićem i Istraživačkog društva „Serbona“, koje se bavi najstarijom istorijom Srba. Sadržaj knjige obuhvata četiri i po hiljade godina prije naše ere, pa nadalje. Autor je obradio i jedan broj slavnih ličnosti iz istorije Evrope kao što je Aleksandar Makedonski, Fridrih Barbarosa, Marko Polo, oko trideset rimskih careva porijeklom sa srpskog tla.
– Kvaziistoričari tvrde da smo došli na Balkan u sedmom vijeku, pozivajući se na knjigu cara Konstantina Desetog Porfirogeneta, koja je falsifikovana. Lažna istorija opstaje vjekovima, zahvaljujući dvorskim istoričarima i onima koji su potrošili tone papira da nas nakaleme i uklope u sedmi vijek poslije Hrista. Polako se istina probija – istakao je autor.
Srbi su po njemu na Balkan došli prije 5.000 godina, o čemu postoje podaci kaže on, tu su zatekli starosjedioce, spomenike kulture, sve je bilo zapisano na starom srpskom jeziku „srbici“, to je najstarija azbuka u svijetu. O antičkoj istoriji Srba su pisali Miloje Milojević, Sima Lukin Lazić, Olga Pjanović Luković, dr Jovan Deretić, a tu su i brojni strani pisci – i danas se ovom temom bave istoričari Njemačke, Italije, Francuske, Rusije… Iz vremena prije Hrista, o Srbima su pisali Plinije, Strabon, Cezar, Tacit, a ovom problematikom bavili su se i srednjovjekovni pisci.
– Sve je dokumentovano, imamo na stotine toponima sačuvanih i danas. U Baru imamo titulu „primasa srpskog“ (koji je i nadbiskup barski), isto tako u Burgundiji ima „primas srpski“ i danas, je li to slučajno? – upitao se autor.
Za njegovu knjigu koja je promovisana u Nikšiću i Baru, postoji veliko interesovanje i u Hercegovini i Srbiji. Prvo izdanje od hiljadu primjeraka je rasprodato, u toku je štampanje drugog. Pripremam i drugu knjigu „Istorija antičkih Srba“, ali se u Crnoj Gori još niko nije glasnuo da se poveže sa mnom da zajednički radimo i istražujemo, niti je ko pisao na ovu tematiku, kazao je Božović za „Dan“.
M.D.P.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Kultura&clanak=273808&datum=2011-03-28

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
 1. Krnjaš Rogavčević
  mart 31, 2011 u 9:55 pm

  posrbio se peđa bulatović neznam jeli ti to promaklo, posto je srbin danas

  • april 1, 2011 u 12:48 am

   Čuo sam, ali dao je izjavu za „Dan“, nije htio za TV, jer je vidio kako je prošao Velizar.
   U kucaj samo u Google Velizar Kaluđerović ili Predrag Peco Popović, ili Momčilo Krivokapić ili Nikodim Bogosavljević… među prvi rezultatima je uvijek ovaj blog. Bio mi je blog blokiran više od 24h, sigurno su me optužili iz SPC kod ove kuće – wordpress, ali sam objasnio fino da samo komentarišem ono što objavljuju mas mediji pa su mi puštili da blogujem opet.
   Ako ne mogu puno da učinim, barem mogu da prikažem zašto su se neki ljudi posrbili.

   • Krnjaš Rogavčević
    april 1, 2011 u 1:36 pm

    dobili su debele pare za ovo, nema drugog objašnjenja zašto odjednom iz SNP svi postaše srbi. zna taj koji ih plaća da snp ima gomilu penzionera koji ne znaju šta su pa misle e će ih povuć ovako. nema ovo niđe u svijet.

 2. Krnjaš Rogavčević
  april 1, 2011 u 1:40 pm

  viđi džomu hrišćanina kako pjeva četničke i „bacajte bombe četnici“ http://www.youtube.com/watch?v=nkC21_iNOJw

 3. Krnjaš Rogavčević
  april 1, 2011 u 1:42 pm

  a i peco je tu tek sad vidim! maknuće ovaj snimak garant ubrzo!

 4. milenko
  april 3, 2011 u 11:39 am

  A Krnjasu,sta mislis o ovome raspopu, koje ti on pjesme pjeva? i cita li ko ovo osim ja i ti, ja da se dobro isprdam a ti se sav nasjekira? I kakvo je to ime Krnjas?

 1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: