Početak > Uncategorized > Ranko Kadić opet histerično agituje pred popis (14. februar 2011)

Ranko Kadić opet histerično agituje pred popis (14. februar 2011)

LIDER DSS-a RANKO KADIĆ KAŽE DA METODE KOJE REŽIM KORISTI NA IZBORIMA TREBA ELIMINISATI

Popis da prođe bez ucjena i pritisaka

 

~Vjerujem da će popis iskazati volju građana samo ako ne bude pritisaka i ucjena, koje ovaj režim odavno praktikuje

Lider Demokratske srpske stranke Ranko Kadić saopštio je juče za „Dan“ da se ne može očekivati u nedemokratskoj državi Crnoj Gori da popis stanovništa bude sproveden u skladu sa evropskim standardima, pa zato treba učiniti sve da ne bude pritisaka na građane. Kadić kaže kako je DSS već više od mjesec u kampanji kojom želi da promoviše pravo naroda da se izjasni kako želi.
– S druge strane, nama ipak ne treba poruka koju bi poslali političari da se svako izjasni kako želi, već nam treba ona poruka gdje bi tražili da ne bude nikakvih pritisaka, ucjena ili prijetnji, da se omogući ljudima da se izjasne bez straha da će imati bilo kakvih posljedica – ocijenio je Kadić.
On je rekao da su izbori u Crnoj Gori godinama zloupotrebljavani od strane DPS-SDP režima i da zato nijesu na pravi način iskazivali političku volju većine građana Crne Gore.
– Kulminiralo je to 21. maja 2006. godine, na referendumu koji je kasnije priznat od strane drugih država, ali građani najbolje znaju kako je to proteklo i kakve su metode iskorišćene da se ostvari projekat nezavisnosti. Postoji ovdje jedna nedemokratska kultura, postoje metode, zbog kojih opravdano tvrdimo da ni ovaj popis ne može biti statističko pitanje, već političko – smatra Kadić.
On je naglasio da Srbi u Crnoj Gori treba da budu posvećeni zajedničkom cilju, da rade na tome da na popisu od 1. do 15. aprila bude što više građana koji će se izjasniti da pripadaju srpskom narodu.
– Nadamo se da će ovaj popis na kraju, ipak, pokazati pravu sliku, da će se vidjeti očigledan neuspjeh asimilatorskog projekta koji izvodi režim. Poznato je da ovdje SDP i takozvana Dukljanska akademija žele da stvore nekog novog čovjeka, što ne može biti normalno i takvome nečemu moramo se svi zajedno oduprijeti – kazao je Kadić.
Govoreći o nedavnom susretu s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem u Beogradu, on je kazao da je vjerovatno manje zadovoljan od drugih političkih predstavnika Srba koji su bili na tom sastanku, ali da je svakako zadovoljan.
– Vjerujem da će popis iskazati volju građana samo ako ne bude pritisaka i ucjena, koje ovaj režim odavno praktikuje – zaključio je Kadić.

M.V.

SDP se boji državi

Pojedine partije vode kampanju uoči popisa jer im je namjera da njegovim rezultatom bude osporena ili problematizovana državnost Crne Gore u jednom od elemenata državnosti, stanovništvu, izjavio je juče šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Borislav Banović.
– Teritoriju ne mogu osporiti, a vlast ne mogu osvojiti, posebno ne na nacionalnoj platformi. Onda ostaje pokušaj da u trećem elementu svake državnosti – stanovništvu, dobiju brojčanu prevlast, kao osnovu zahtjeva za buduća negiranja Crne Gore – rekao je Banović agenciji Mina.
On smatra da je to „štetan pokušaj da se sa uobičajenog terena političkog nadmetanja, borba prenese na polje administrativnih, stručnih državnih poslova i, što je još gore, u sferu ličnih, individualnih građanskih prava i privatnih svojstava i osjećanja“.
– U tome vidim pogrešno traženje satisfakcije za poraze na prethodnim izborima. I vidim antidemokratsko i anticivilizacijsko, direktno uvođenje politike u domove ljudi – rekao je Banović.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Politika&clanak=268127&datum=2011-02-14

Advertisements
Kategorije:Uncategorized
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: